Skip to content
Europa Internațional

Miniştri europeni şi din Balcani au discutat la Varşovia despre extinderea UE

Statele din Balcanii de Vest care aspiră să adere la Uniunea Europeană este necesar să primească o cale clară de aderare, a pledat vineri, la o reuniune la Varşovia a miniştrilor de Externe ai celor şase state din această regiune şi ai unor state membre UE, şeful diplomaţiei germane Heiko Maas, care a îndemnat aceste state să-şi rezolve conflictele de după războaiele din anii ’90, relatează The Associated Press.

Miniştrii de Externe s-au reunit la Varşovia pentru a pregăti un summit în acest sens, prevăzut în Polonia în iulie, anunță news.ro.

Germania urmează, de asemenea, să găzduiască la 29 aprilie o reuniune a unor reprezentanţi de rang înalt ai celor şase state vest-balcanice şi europeni.

Maas a insistat asupra exemplului Macedoniei de Nord, care şi-a schimbat recent numele pentru a-şi soluţiona un vechi conflict cu Grecia pe această temă.

Conflicte interne în Balcani şi disensiuni între cei care susţin o consolidare a relaţiilor cu UE şi cei care vor o apropiere de Rusia au blocat procesul extinderii UE în regiune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *