Skip to content
Economic Politică

Miniştrii care nu cresc veniturile şi scad cheltuielile riscă amenzi de până la 100.000 de lei, anunţă Teodorovici

Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor - Guvern Dăncilă

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, anunţă că orice ministru sau şef de agenţie din România este obligat să se încadreze în bugetele stabilite şi să asigure creşterea veniturilor şi scăderea cheltuielilor, în caz contrar riscând să primească o amendă de până la 100.000 de lei.

Fiecare ministru în parte sau şef de agenţie trebuie să fie în primul rând ministru de Finanţe, ca să fie bun manager a acelui ban public în acea zonă, că e ministru la Cultură, la Cercetare, la Educaţie, şi după aceea să fie ministru pe acea zonă, pentru că fiecare ministru are obligaţia, nu că o impune ministrul de Finanţe neapărat, e obligaţia ta ca demnitar să te asiguri că în acea zonă creşti veniturile şi scazi cheltuielile cu o activitate cât mai eficientă. De asta noi am pus în Ordonanţa 114 de anul trecut o obligaţie pentru fiecare ministru în parte să se încadreze în bugetele alocate şi în cazul în care nu o face chiar să aibă şi o amendă până la 100.000 de lei. Este pusă acolo tocmai ca să responsabilizăm fiecare ministru în parte. Este o grijă a banului public mult mai accentuata decât în anii trecuţi„, a spus Teodorovici la Antena 3.

El a precizat că şi-ar dori să acorde creşterea salarizărilor în sectorul bugetar în acest an deşi legea salarizării prevedea împărţirea creşterii salariale cu câte o pătrime până în 2022: „Am spus, eu, la Finanţe, aş dori să pot să fac acest lucru: să dau în acest an tot ce era până în 2022, dar să rămân în acelaşi buget pe care Parlamentul mi l-a aprobat. Cu alte cuvinte, dacă poţi să ai oameni mai bine plătiţi în aceeaşi bani. Nu aşa face o firmă? Nu ăsta este conceptul de piaţă? Nu depăşesc cu niciun leu bugetul, îmi aplic şi mie amenda dacă e să încalc legea”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *