Skip to content
Societate

Miniștrii de interne din UE vor discuta despre redeschiderea coordonată a frontierelor interne

facebook.com/politiadefrontiera
" "

Miniștrii afacerilor interne vor discuta în data de 5 iunie, prin videoconferință, despre răspunsul la pandemia de COVID-19 în domeniul controalelor la frontierele interne și al liberei circulații a persoanelor, informează Consiliul UE.

Întrucât situația generală în materie de sănătate se îmbunătățește, toate statele membre sunt în curs de relaxare și de eliminare treptată a unora dintre măsurile care au fost aplicate la nivel național sau regional. Acest lucru include eliminarea treptată a controalelor la frontiere și restabilirea deplină a liberei circulații a persoanelor, care a fost limitată din cauza pandemiei.

" "
" "

Din perspectiva celor de mai sus, statele membre vor discuta despre modul în care restricțiile privind libera circulație și controalele la frontierele interne pot fi ridicate într-o manieră coordonată, nediscriminatorie și proporțională și vor fi invitate să își facă cunoscute termenele preconizate pentru eliminarea controalelor la frontierele interne de îndată ce situația sănătății din fiecare țară permite acest lucru.

De asemenea, statele membre vor discuta despre durata perioadei în care ar trebui menținute restricțiile de călătorie din UE referitoare la intrarea resortisanților din țări terțe, precum și despre criteriile și măsurile care ar putea fi aplicate de îndată ce este inițiată eliminarea restricțiilor.

În cadrul secțiunii „Diverse”, miniștrii vor fi informați cu privire la situația actuală a propunerilor legislative în curs. De asemenea, președinția va raporta cu privire la videoconferința miniștrilor justiției și afacerilor interne UE-SUA, care a avut loc la 28 mai. Viitoarea președinție germană își va prezenta programul de lucru.

Comisia va informa în scris miniștrii referitor la punerea în aplicare în curs a regulamentelor privind interoperabilitatea, potrivit caleaeuropeana.ro.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *