Miniştrii europeni ai Finanţelor vor să majoreze sumele alocate pentru apărare dar nu ştiu cum

BEI Banca Europeana Investitii
Foto: Banca Europeana de Investitii

Miniştrii europeni ai Finanţelor încearcă să găsească o modalitate prin care să majoreze cheltuielile cu apărarea, într-un moment în care războiul din Ucraina intră în cel de-al treilea an, transmite Bloomberg.

„Trebuie să vedem cum putem utiliza Banca Europeană de Investiţii (BEI) să finanţeze provocările pe care le avem în Europa”, a declarat vineri ministrul belgian al Finanţelor, Vincent Van Peteghem. Luând cuvântul la debutul reuniunii informale a miniştrilor europeni ai Finanţelor, care are loc la Ghent, Van Peteghem a spus că „tranziţia verde este desigur una, tranziţia digitală este alta, autonomia şi competitivitatea strategică este una importantă”.

„Însă actuala situaţie globală de securitate şi apărare este la fel de importantă. Aşa că trebuie să ne uităm la care sunt oportunităţile şi posibilităţile”, a subliniat ministrul belgian al Finanţelor.

La rândul său, ministrul spaniol al Economiei, Carlos Cuerpo, a spus că ar trebui utilizate instrumente fiscale comune pentru a îmbunătăţi competitivitatea Europei precum şi pentru îmbunătăţirea securităţii. „Există un element important atunci când vorbim de apărare, care este industria europeană de apărare şi, desigur, consolidarea apărării europene. Nu este vorba doar de elementul emisiunilor comune de obligaţiuni ci şi de utilizarea instituţiilor UE pentru a finanţa aceste proiecte”, a spus Carlos Cuerpo.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: