Skip to content
Politică

Miniștrii USRPLUS fug de responsabilități în pandemie. Ministerele, împărțite în urma unor înțelegeri secrete

Inquam Photos / Octav Ganea
" "

Miniștrii USRPLUS au ales să lase ministerele, în plină pandemie, pe mâinile secretarilor de stat, iar motivele din spatele acestor schimbări nu fac decât să ridice multe semne de întrebare despre intențiile lor la ministerele pe care le conduc.

Ministrul Sănătății Vlad Voiculescu a renunțat astăzi la evenimentele publice, iar medicul Andreea Moldovan, secretar de stat, a preluat temporar atribuțiile ministrului, precizează surse politice pentru PS News. Vlad Voiculescu alege să își ia o pauză chiar când este în plin scandal cu platforma de programare la vaccinare, primind numeroase critici. De ce a avut nevoie de această pauză în plină pandemie coronavirus, rămâne să aflăm în zilele următoare, deoarece pot fi atât motive medicale în vremea pandemiei Covid-19, cât și unele decizii politice privind colaborarea dintre USR și PLUS.

" "
" "

Situația este identică și la Ministerul Justiției, unde Stelian Ion și-a delegat atribuțiile de ministru către secretarul de stat Alexandru Dimitriu, fostul concurent la „Vara ispitelor” și cel care vorbea despre viața sa sexuală la televizor. Alexandru Dimitriu este din PLUS și în 2020 se visa primar în Sectorul 5, din partea USRPLUS, dar acesta a mai fost 10 ani și în PNL.

Nici Stelian Ion nu a prezentat motivele pentru această decizie, dar în spatele acestei mutări este o înțelegere între USR și PLUS. Cele două partide trebuie să-și lase oamenii să conducă ministerele pe rând. Își împart puterea și deciziile la nivelul instituției pe care au pus mâna. Nimic nu-l recomandă pe Dimitriu să conducă Ministerul Justiției, mai ales după ce a apărat anumite persoane care aveau probleme cu justiția din România.

Ministrul Justiției își ia o pauză după ce joi a anunțat că dosarele Secției Speciale vor ajunge la DNA și DIICOT, adică procurorii vor ajunge să controleze judecătorii. Stelian Ion a fost dur criticat în ultimele săptămâni, după ce inițial anunțase că vrea să crească vârsta de pensionare pentru magistrați, apoi a renunțat la idee și a spus că nu reprezintă o problemă. În câteva zile la Ministerul Justiției, Stelian Ion a demonstrat că nu e capabil să facă nicio modificare necesară pentru funcționarea justiției și care să respecte principiile de bază ale statului român sau să le ofere cetățenilor încrederea că vor avea parte de justiție.

De asemenea, surse politice au precizat pentru PS News că inclusiv ministrul Claudiu Năsui ar fi făcut un pas în spate la Ministerul Economiei, pentru a împărți atribuțiile cu oamenii din PLUS. Guvernarea USRPLUS se pare că se face pe rând, pentru ca cele două tabere să aibă timp să-și impună propriile decizii. Năsui a fost concentrat în ultimele săptămâni să încerce să pună mâna pe companiile de stat, pe care vrea să le privatizeze. Nu de puține ori, Claudiu Năsui a cerut desființarea unor companii de stat, precum Compania de Autostrăzi sau Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

În caz că miniștrii USRPLUS au uitat, ținem să le reamintim că România traversează o pandemie, iar Guvernul n-a prezentat nici până acum bugetul pentru anul 2021, ceea ce pune în pericol toate investițiile din acest an, dar și proiectele cu finanțare europeană.

1 comentariu la “Miniștrii USRPLUS fug de responsabilități în pandemie. Ministerele, împărțite în urma unor înțelegeri secrete

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *