Skip to content
Politică

Ministru al Guvernului Ponta, atacuri și ironii la adresa unui cunoscut jurnalist

Unul din miniștrii cabinetului condus de Victor Ponta a lansat o serie de ironii la adresa unui cunoscut jurnalist, după o dezvăluire făcută de acesta din urmă privind o serie de sume pe care demnitarul le-a donat în conturile PNL și PSD, în ultimii ani.

Marți, fostul moderator de la B1, Cătălin Prisăcariu, a dezvăluit, pe blogul personal, noi detalii despre o serie de acțiuni controversate ale ministrului Finanțelor, Eugen Teodorovici.

Informațiile prezentate de jurnalist erau legate de cotizațiile consistente pe care actualul șef de la Finanțe le-a făcut la PNL și PSD, în ultimii ani.

Citește și: Dezvăluirea care ar putea să distrugă complet imaginea unui important membru al Guvernului Ponta

Cel mai interesant aspect, în viziunea jurnalistului, este acela că Teodorovici ar fi donat, în 2012, către PSD, uma de 20.000 de lei sub un nume fals. Numele donatorului era Bogdan Teodorovici, dar CNP-ul aparținea ministrului de Finanțe, mai susținea fostul jurnalist de la B1.

De asemenea, calculând totatul donațiilor făcute de Teodorovici către PNL și PSD, în ultimii ani, ajungem la suma de  68.850 RON, ceea ce înseamnă aproape 17.000 de euro.

Pornind de la aceste controverse, Teodorovici i-a dat un răspuns acid jurnalistul Cătălin Prisăcariu, punctând că ”probabil de aceea nu își mai găsește locul la B1”, având în vedere ce tip de informații aruncă pe piața media.

”În primul rând a fost o ştire dată de… o aşa-zisă ştire dată de către un fost coleg de-al dumneavoastră care probabil că de asta nu îşi mai găseşte locul astăzi aici de cât de bun şi eficient a fost (n.r.: referindu-se la jurnalistul Cătălin Prisăcariu). Păi doar în mintea dânsului sau doar dânsul îşi poate imagina că poate fi vorba de un fals, în cazul în care luăm în calcul că ar fi fost aceste cotizaţii ca membru de partid. Avem numele şi CNP-ul. Sunt eu de vină că a trecut-o… un alt prenume? 

(…) Şi astăzi am cerut colegilor mei să îmi dea o situaţie detaliată şi pentru a şti exact, chiar a face publică, exact pe an care a fost… de cotizaţie ca membru de partid în această perioadă. Deci fără nicio problemă, nu e nimic de ascuns. Dar vedeţi sunt date nişte elemente şi din start se pleacă de la ideea că cineva ar fi ascuns ceva, ar fi făcut. Domne, sunt chestiuni publice acestea, sunt date publice, nu cred că le-a extras de undeva, le-a extras din Monitorul Oficial. Nu? Aşa, deci nimeni nu s-a ferit într-un fel sau altul. Dar să spui că este fals… (…)Este cotizaţia ca membru de partid. Acestea sunt cotizaţii ca membru de partid. ”, a precizat ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, marți seară la emisiunea ”Ultimul cuvânt”, de la B1 Tv.

Ministrul Finanțelor a explicat și de unde ar fi avut bani să facă astfel de cotizații la partide.

”Au fost perioade în care au fost salarii mai mari. La CEC, la Exim Bank în 2008. Ca orice român, în perioada 2007, am luat împrumuturi de la bănci pentru a cumpăra niște imobile. (…) Au fost inclusiv, foarte multe luni de zile, când nu s-au plătit ratele la bănci.

(…) Mama mea a ieșit din această firmă, în octombrie  (n.r.: referindu-se la anul 2014). Persoanele care au închiriat acolo sunt persoane care au venit în România, după mulți ani, din Spania. Acele persoane s-au asociat pentru o perioadă cu mama mea.

(…) Chiria de 5000 de euro se împarte între mine și fosta soție. Ratele lunare (n.r.: pentru creditele bancare contractate în vederea achiziționării imobilelor deținute) au fost reeșalonate.”, a explicat marți seară Eugen Teodorovici la B1.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *