Skip to content
Politică

Ministru din guvernul Ponta precizează ce români vor primi banii în avans pe două luni

Ministru din guvernul Ponta precizează ce români vor primi banii în avans pe două luni

Peste 1 milion de oameni vor primi banii din salariu mai devreme pe lunile noiembrie si decembrie. Anunțul a fost confirmat, miercuri seară, de Marius Nica, ministrul Fondurilor Europene în guvernul Victor Ponta, care prezentat mai multe detalii cu privire la acest subiect.

Ministrul Marius Nica a spus ca se incearca gasirea unei formule împreuna cu Ministerul Finantelor ca banii sa fie platiti in luna decembrie. Declarațiile au fost făcute în emisiunea ”Ora de vârf” moderată  de jurnalista Ionela Nastase, la postul România TV.

„Ultima data pentru cheltuiala eligibila este 1 decembrie” in categoria acestor persoane se gasesc functionarii publici, angajatii de la stat care implementeaz proiecte pentru administratia publica locala si centrala, vorbim de personalul contractual care lucreaza la stat pe baza contractuala, angajati de la stat care in dec isi vor primi salariile pentru luna decembrie. Vorbim despre personalul care nu lucreaza in administratie, dar care sunt implicati in proiecte, de exemplu pentru POSDRU unde datele noastra indica un numar de 903 000 de persoane. Impreuna cu Ministerul Finantelor incercam ca salariile din decembrie sa fie platite in luna decembrie. Firmele care sunt implicate in proiecte (…) sa le acordam banii la nivelul lunii noiembrie astfel incat sa aiba bani la nivelul lunii decembrie. Le oferim aceste resurse. Protejam bugetul. Facem un efort comun impreuna cu ministerul de Finante.(…) Aceasta prevedere face obiectul unei ordonanta de urgență, unui act normativ. Aceasta initiativa este si rezultatul a sute, mii de petitiii venite din partea beneficiarilor din sistemul public si privat.”, a conchis ministrul Marius Nica.

„Saptamana viitoare, vineri, daca putem sa introducem partea cu salariile…vom intra cu un act normativ.”, a mai precizat Nica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *