Skip to content
Politică

Ministrul Achim Irimescu, despre Legea supermarketurilor: „România poate să asigure”…

Achim Irimescu, ministrul Agriculturii, a vorbit, luni seară, despre importul masiv de produse în ţara noastră şi s-a referit la legea care asigură 51% dintre produsele de la raft cu provenienţă din România.

„Producatorii romani cand au solicitat o astfel de amendare s-au inspirat de la vecinii din Vest. Sunt situatii in care producatorii si consumatorii au inteles utilitatea produselor nationale.

La ultimul consiliul de ministri din 28 iunie a fost ridicată de mai multi ministri problema riscului pe care il suporta producatorii. La nivel european s-a simtit nevoia unei legiferari.

În cea mai mare parte producatorii si-au primit subvenţiile. Vor fi producatori care pot sa ajunga si pana la toamna. Vor fi si erori, care pot fi cateva sute. Subventiile pe care trebuie sa le platim sunt ajutorul national pentru tranzitie pentru ovine si bovine. Mai tarziu, sprijinul cuplat pentru zootenie.

Legea se refera in sectorul fructelor si legumelor, unde Romania se confrunta cu o problema mare. Romania poate sa asigure aprovizionarea ţării cu produsele care se realizează la noi. Reglementarea era foarte necesara”, a spus Achim Irimescu la Realitatea TV.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *