Skip to content
Politică

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu participă, la Bruxelles, la reuniunea Consiliului Afaceri Externe

Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu participă luni, la Bruxelles, la reuniunea Consiliului Afaceri Externe, care are pe ordinea de zi situaţia din regiunea Sahel şi diplomaţia climatică. ulterior, la un dejun de lucru, miniştrii de Externe europeni vor discuta stadiul Procesului de Pace şi situaţia generală din Orientul Mijlociu.

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu va participa luni, 20 ianuarie 2020, la Bruxelles, la reuniunea Consiliului Afaceri Externe. Agenda reuniunii va cuprinde, ca puncte principale de discuţie, situaţia din regiunea Sahel şi diplomaţia climatică”, transmite MAE.

Discuţia privind regiunea Sahel are loc în contextul deteriorării dramatice a situaţiei de securitate şi umanitare din regiune şi va fi dezbătută necesitatea unei implicări mai consistente a UE în stabilizarea regiunii.

În ceea ce priveşte diplomaţia climatică, această dezbatere va viza modalităţile în care politica de mediu poate fi inclusă în cadrul eforturilor diplomatice ale Uniunii.

Totodată, în cadrul unui dejun de lucru găzduit de Înaltul Reprezentant, Josep Borrell, miniştrii de externe europeni vor avea un schimb de opinii privind stadiul Procesului de Pace şi situaţia generală din Orientul Mijlociu, potrivit News.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *