Skip to content
Politică

Ministrul Afacerilor Externe dezvăluie care este rezolvarea migrației

Ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, dezvăluie care ar putea fi rezolvarea migrației.

În acest context, a declarat, joi, că rezolvarea problemei migraţiei presupune o cooperare „foarte strânsă” între Uniunea Europeană şi ţările partenere, iar Turcia este unul din actorii-cheie în această privinţă, potrivit agerpres.ro.

Într-o conferinţă de presă comună cu ministrul turc al Afacerilor Europene, Volkan Bozkir, aflat în vizită la Bucureşti, Comănescu a precizat că subiectul migraţiei s-a aflat pe agenda discuţiilor.

„Noi am spus-o de la început – rezolvarea acestei probleme presupune o cooperare foarte strânsă între UE şi ţările partenere, iar Turcia este unul din actorii-cheie în această privinţă şi faptul că s-a convenit un plan de acţiune UE-Turcia în această privinţă este un lucru foarte important”, a arătat şeful diplomaţiei române.

Pe de altă parte, a mai spus Comănescu, în cadrul discuţiilor, România a reconfirmat „sprijinul puternic” pentru demersul Turciei de aderare la Uniunea Europeană.

„Am salutat faptul că în ultimul timp au avut loc evoluţii care sunt de natură să ducă la intensificarea acestui proces de negociere prin deschiderea de noi capitole de negociere”, a adăugat ministrul Afacerilor Externe.

În ceea ce priveşte relaţiile bilaterale dintre cele două state, Comănescu le-a calificat drept „excelente”, precizând că Turcia este unul dintre principalii parteneri economici ai României şi primul partener comercial din afara UE.

Alte subiecte abordate în cadrul întrevederii au fost, potrivit oficialului român, situaţia de securitate în regiune şi cooperarea la Marea Neagră.

La rândul său, Volkan Bozkir a afirmat că relaţiile româno-turce pot servi drept exemplu pentru alte regiuni.

„În aceşti ani tulburi, în situaţiile pe care le parcurgem, Turcia şi România nu au avut niciodată dificultăţi în relaţiile dintre ele, au fost întotdeauna împreună, au privit în aceeaşi direcţie şi s-au sprijinit reciproc în viziunile lor. Cred că acesta este un exemplu foarte bun pentru alte părţi ale lumii”, a declarat Bozkir.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *