Skip to content
Politică

Ministrul Afacerilor Interne al Marii Britanii oferă scuze publice imigranților într-o problemă delicată

http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/1/1481/21450/17160320/3/sajid-javid-2880378b.jpg

Sajid Javid, ministrul Afacerilor Interne, și-a cerut scuze în mod public față de oamenii care au fost forțați să facă teste ADN pentru a demonstra că au dreptul de a se stabili în UK.

„Astăzi, vreau să folosesc această oportunitate pentru a le cere scuze celor care au fost afectați de această practică!”, a declarat ministrul.
Scrisorile care impuneau prelevarea monstrelor ADN, aproximativ 449 la număr, au fost trimise părinților proveniți din Nepal și Afganistan ai căror copii au naționalitate britanică.

Amintim că biroul general a lansat o anchetă în urma cu patru luni, imediat după ce oficialii au admis că au obligat, în mod total eronat, imigranții să facă testele ADN.

De asemenea, Biroul General a spus la acea vreme că probele ADN au fost cerute folosind o exprimare defectuoasă în 398 dintre cazuri ca parte a unei operațiuni de investighează frauda, 83 dintre aceste cereri fiind respinse.

Șapte dintre cererile de stabilire în UK au fost refuzate pentru simplul motiv că s-a refuzat prelevarea ADN-ului, iar șase pentru că monstrele nu s-au prelevat așa cum se specifica în scrisori. În acest moment, cele 13 cazuri sunt reevaluate.

„În cadrul sistemului nostru pentru imigranți, nimeni nu ar trebui să se confrunte cu o cerere pentru a oferi probe ADN și nimeni nu ar trebui penalizat pentru refuzarea acestei cereri!”, a spus Sajid Javid pentru BBC.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *