Skip to content
Politică

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, şi-a anunţat demisia pe Facebook

Inquam Photos/Ilona Andrei

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, a anunţat marţi dimineaţa, pe pagina sa de Facebook, că îşi va depune demisia, precizând că „pentru premierul Florin Cîţu, agricultura şi industria alimentară nu au fost niciodată priorităţi„.

Oros este singurul ministru din cabinetul Cîţu care l-a susţinut la alegerile pentru şefia PNL pe Ludovic Orban.

Azi îmi voi depune demisia din funcţia de Ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. Pentru Premierul Florin Cîţu, agricultura şi industria alimentară nu au fost niciodată priorităţi, ca atare: 1. Bugetul MADR pentru anul 2021 reprezintă 60% din execuţia bugetară a anului 2020, cu efecte asupra programelor aflate în derulare. La rectificarea bugetară, MADR a primit o sumă infimă, absolut insuficientă. 2. În PNRR nu a fost cuprins niciun proiect major pentru agricultură. Asta deşi în primul draft trimis la Comisie, în noiembrie 2020, PNRR conţinea un proiect complex pentru gestionarea apei în agricultură (irigaţii, desecare/drenaj şi sistem antigrindină), în valoare de 6,5 miliarde euro, proiect asumat în Programul de guvernare, alături de Reţeaua de depozitare, procesare şi distribuţie a produselor româneşti, alt proiect care nu a mai avut loc în PNRR„, a scris marţi, pe Facebook, Adrian Oros.

El a precizat nu există suficientă determinare, pentru „eradicarea activităţii samsarilor, a vânătorilor de subvenţii şi a pieţei negre„, care afectează fermierii corecţi. „Astfel, orice subvenţie, orice formă de sprijin devine ineficientă„, a subliniat Oros.

Ministrul agriculturii a mulţumit tuturor celor cu care a colaborat: „Am avut onoarea şi norocul să cunosc oameni deosebiţi, profesionişti, atât în Guvern, în MADR sau în mediul asociativ. M-am bucurat să pot promova pe pagina mea şi a ministerului, pe toţi cei întâlniţi în deplasările prin ţară, fermieri români care performează, care sunt exemple de succes. Am vrut să arăt că şi în România #SePoate!„.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *