Skip to content
Politică

Ministrul Agriculturii aduce vești bune fermierilor

" "

Fermierii vor primi avansul de 53 de euro pe hectar din plățile directe pe suprafață începând de marți, 17 noiembrie, a anunțat, vineri, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, în conferința de bilanț.

„Sigur că pentru anul 2015 trecerea la o nouă Politică Agricolă Comună a făcut ca avansurile să nu vină chiar în octombrie, dar ele vor veni. Am aici directorii agențiilor de plăți care mi-au garantat că săptămâna viitoare vor începe plățile directe, avansul de 53 de euro pe hectar pentru toți fermierii, pentru toți cei peste un milion de fermieri care așteaptă ca aceste plăți să fie făcute„, a spus ministrul Agriculturii Daniel Constantin.

" "
" "

Șeful MADR a precizat că gradul de absorbție pe plățile directe a crescut de la 43% în 2012 la 98% în 2015, totalizând 7,6 miliarde de euro.

„Dacă în mai 2012 aveam la APIA un grad de absorbție de 43%, respectiv 3,39 miliarde de euro, astăzi, în noiembrie, gradul de absorbție a ajuns la 98%, adică 7,6 miliarde de euro au ajuns în conturile fermierilor. Am făcut eforturi în toți acești ani și cred că asta a fost cea mai importantă reușită: să plătim la timp sau în avans banii către fermieri”, a adăugat ministrul Agriculturii.

În 2016, suma aferentă este de 72,69 euro/hectar euro/ha pentru SAPS — Plata Unică pe Suprafață și 5,00 euro/hectar pentru primele cinci hectare și de 46,75 euro/hectar pentru restul de 25 hectare pentru plata redistributivă, precizează romaniatv.net.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *