Skip to content
Politică

Ministrul Agriculturii, afirmaţie şocantă: Banii fermierilor ajung la imigranţi

jurnalul.ro

Fondurile ce raman anual necheltuite din Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR), de catre Romania si de catre alte state membre, din sumele pe care tarile si le asuma in fiecare an, vor fi directionate catre imigranti, a declarat ministrul Agriculturii, Achim Irimescu.

Acesta  a subliniat, insa, ca nu este vorba de bani pierduti, pentru ca Romania are timp pana in anul 2022 sa cheltuiasca intreaga suma alocata.

”Banii alocaţi de Uniunea Europeană României, dar neabsorbiţi de noi, câteva sute de milioane de euro în acest an, vor fi daţi către refugiaţi, într-adevăr”, a declarat astăzi ministrul Agirculturii, Achim Irimescu, pentru Mediafax.

”Pentru că în acest an am şi fost în întârziere şi, oricum, până la distribuirea efectivă a fondurilor pentru proiecte sunt câţiva paşi, Uniunea a decis ca fondurile nefolosite în acest an să fie date ţărilor cu refugiaţi, pentru aceştia”, a continuat el.

Declarațiile șocante ale ministrului au loc în contextul în care ieri, europarlamentarul român Laurențiu Rebega a dezvăluit că banii pentru agricultură vor ajunge la refugiați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *