Skip to content
Societate

Ministrul Agriculturii: Am încheiat recoltatul la grâu în toată ţara şi avem producţia necesară pentru consumul intern şi pentru export

Inquam Photos / George Călin

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a anunţat, miercuri, că a fost încheiat recoltatul la grâu în toată ţara, precizând că România are producţia necesară pentru consumul intern şi pentru export. El a adăugat că a început recoltarea la floarea soarelui în cinci judeţe.

Petre Daea a afirmat, la începutul şedinţei de Guvern, că va anunţa săptămâna viitoare cifre exacte privind grâul recoltat, după centralizarea tuturor informaţiilor.

„O informaţie care merită să v-o aduc acum în atenţie şi să vă informez, domnule prim ministru, am încheiat recoltatul la grâu în toată ţara şi avem producţia necesară pentru consumul intern şi pentru export. Cifra exactă vă voi comunica-o săptămâna viitoare, atunci când am pe masă toate informaţiile autorizate în sensul transmiterii acestora pe bază de semnătură în aşa fel încât informarea să fie corectă, exactă şi la timp”, a precizat ministrul Agriculturii.

El a anunţat şi că a început recoltarea la floarea soarelui.

„Important este că am început acum în cinci judeţe să recoltăm floarea soarelui. Recoltăm suprafeţele care au fost afectate de secetă, pentru că ele au ajuns la maturitatea de recoltare în aşa fel încât să nu înregistrăm nicio pierdere, iar drumul florii soarelui este spre unităţile de procesare şi o să vă informez şi o să vă prezint programul pe care dumneavoastră l-aţi dispus vizavi de susţinere industriei alimentare”, a mai transmis ministrul Agriculturii.

 

1 comentariu la “Ministrul Agriculturii: Am încheiat recoltatul la grâu în toată ţara şi avem producţia necesară pentru consumul intern şi pentru export

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *