Skip to content
Politică

Ministrul Agriculturii anunță scăderea TVA pentru un nou produs

Ministrul Agriculturii Daniel Constantin a vorbit, marţi, în comisiile de specialitate din Parlament, despre prioritățile domeniului pe care-l coordonează. Acesta și-a exprimat speranța ca la jumătatea anului 2015, în funcţie de încasările la buget, să se aplice măsura privind scăderea TVA la carne.

”Noi am promis, şi noi şi primul ministru că, dacă pe parcursul anului 2015 încasările vor permite, nu vom ezita şi primul sector în care vom reduce TVA este sectorul de carne, nu numai la carne, ci la tot lanţul de producţie de piaţă care depăşeşte, din cunoştiinţele mele 3 miliarde de euro, deci scăderea TVA de la 24 la 9% ar fi consistentă. Primul ministru a spus cel târziu la începutul lui 2016, asta nu înseamnă că, dacă la jumătatea anului, încasările o vor permite, nu vom ezita să facem această reducere”, a afirmat Constantin, în cadrul discuţiilor pe marginea avizării bugetului Ministerului Agriculturii, în comisiile de specialitate din Parlament.

Premierul Victor Ponta declarat, luni, în cadrul şedinţei Parlamentului în care s-a dat vot pe învestitura noului Guvern, că TVA va putea fi redusă la alte produse alimentare decât cele de panificaţie cel târziu din ianuarie 2016, doar în cazul unor creşteri a subvenţiilor pentru suprafeţele agricole.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *