Ministrul Agriculturii: Fermierii din Mureş mi-au spus să cer demisia comisarului european pe Agricultură

Sursa foto: Florin Barbu (Facebook)

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a declarat că fermierii din Mureş i-au spus să ceară demisia comisarului european pe Agricultură, dacă nu susţine solicitarea României privind derogarea de la 4% pârloagă pe terenurile agricole iar el trebuie să ducă vocea fermierilor în Consiliul de miniştri. Ministrul anunţă într-o postare că protestul fermierilor din Târgu Mureş se suspendă.

UPDATE – Ministrul Agriculturii anunţă într-o postare că protestul fermierilor din Târgu Mureş se suspendă.

”PROTESTUL FERMIERILOR DIN TÂRGU MUREŞ SE SUSPENDĂ. La Târgu Mureş, am găsit azi fermieri dornici să rezolvăm problemele pe care le au, care cunoşteau actele normative adoptate săptămâna trecută în Guvern, care au avut răbdare să asculte răspunsurile mele şi au înţeles că eu nu vreau decât să îi ajut şi să lucrăm împreună pentru a dezvolta agricultura şi procesarea românească”, a scris ministrului în postare.

Florin Barbu afirmă că ”una dintre principalele solicitări ale fermierilor este prelungirea derogărilor de la GAEC 7 (rotaţia culturilor) şi GAEC 8 (4% pârloagă), solicitare pe care a prezentat-o la Bruxelles încă din iulie 2023 şi pe care astăzi o susţin 15 state membre prin vot”.

”Având în vedere lipsa unui răspuns din partea Comisiei Europene, fermierii mi-au dat mandat să solicit plecarea din funcţie a comisarului european. Sunt alături de fermierii noştri şi le mulţumesc tuturor pentru deschidere şi implicare!”, mai arată Florin Barbu.

Citeşte mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: