Skip to content
Politică

Ministrul Agriculturii nu se lasă în scandalul fabricii Brădet: „Am procedat absolut corect!”

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, scris joi, într-o postare pe Facebook, că a procedat „absolut corect și conform cu legislația UE și națională” în momentul în care a anunțat numele producătorului unde au fost găsite 25 de kg de brânză de vaci contaminată cu E-coli. Este vorba de firma argeșeană de lactate Brădet.

„Referitor la cazul celor 25 de kg de brânza de vaci contaminată cu e. coli, precizez ca am procedat absolut corect și conform cu legislația UE și națională. Astfel, procedura de rechemare/retragere adoptata și în Ghidul ANSVSA prevede:

În cazul unei neconformități a produsului alimentar care pune în pericol major sănătatea populației (de exemplu rezultate nesatisfăcătoare la testele pe baza criteriilor de siguranța definite de Regulamentul 2073/2005 cu modificările ulterioare) și când alte măsuri nu sunt suficiente pentru realizarea unui nivel ridicat de protecție a sănătății, SE INIȚIAZĂ PROCEDURA DE RECHEMARE A ACESTUIA DE LA CONSUMATOR.

Pe lângă informarea celorlalți operatori din lanțul alimentar operatorul economic informează,în mod eficient și precis, consumatorii în legătură cu motivul acestei acțiuni.

CA URMARE, ERA DE DATORIA AUTORITĂȚILOR SĂ COMUNICE NUMELE OPERATORULUI PENTRU A PREÎNTÂMPINA ALTE POTENȚIALE CAZURI DE ÎMBOLNĂVIRI.

Această practică se aplică spre exemplu și la autoturisme, deci cu atât mai riguros trebuie respectată la alimente.”, a scris Achim Irimescu pe pagina sa de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *