Skip to content
Politică

Ministrul Agriculturii, pus la punct de șeful evreilor din Cluj. Daea, comparat cu Șova

romanialibera.ro

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea, a fost pus la punct de către șeful evreilor din Cluj, care l-a comparat pe actualul demnitar cu fostul senator PSD Dan Șova, demis de către președintele de atunci al PSD, Victor Ponta, din funcția de purtător de cuvânt al partidului după ce negase Holocaustul din România.

Reacția liderului evreilor clujeni vine după ce Daea a comparat arderea porcilor afectați de pestă africană cu exterminarea oamenilor închiși în lagărul nazist Auschwitz.

DETALII AICI: UPDATE Reacția ministrului / Daea, comparație șocantă cu Holocaustul. I se cere DEMISIA

Concret: președintele Comunității Evreilor din Cluj, Robert Schwartz, a declarat pentru Ziar de Cluj că Auschwitz nu trebuie să mai fie termen de comparație în zilele noastre.

„Sunt de acord cu toate observațiile apărute în presa în legătură cu această declarație incalificabilă și inadmisibilă, care dă semn că domnul ministru nu are habar de istorie, de Holocaust și de Aushwitz. Este foarte păcat, că așa de pripit și fără a gândi, cineva poate să ajungă să spună aceste lucruri. Cu toate că este o nefericită scăpare aceasta este incalificabilă.

Nu îmi găsesc cuvintele. Cele declarate de Daea se apropie de afirmațiile lui Dan Șova. Văd că unii miniștrii nu știu ce înseamnă Auschwitz, Al doilea Război Mondial și masacrarea a sute de mii de oamenii nevinovați”, a comentat Schwartz.

La rândul lui, Silviu Vexler (vicepreședinte al Comisiei pentru muncă şi protecţie socială din Camera Deputaților și membru al Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România) a susținut – citat de aceeași publicație locală – că ieșirea lui Petre Daea este „total greșită și de neînțeles”.

„Nu pot fi făcute comparații cu tragediile inimaginabile care au avut loc în lagărul de exterminare de la Auschwitz-Birkenau și cu asasinarea în masă a milioane de oameni nevinovați de către un regim criminal”, a punctat Vexler.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *