Skip to content
Economie

Ministrul Agriculturii: Start de la 1 iulie. Sprijin de 50.000 euro pentru tinerii fermieri!

Inquam Photos / Ilona Andrei
" "

 Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, anunță că sprijinul pentru instalarea tinerilor fermieri ca șefi de exploatație va fi lansat la data de 1 iulie 2020. Ajutorul de maxim 50.000 de euro pentru un tânăr fermier vine la pachet cu 50 de hectare de teren agricol, potrivit Agroinfo.ro.

„Avem alocat un buget de 20 de milioane de euro pentru submăsura 6.1 sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri, sesiune care va fi lansată începând din 1.07.2020 și scopul acestei submăsuri este de a sprijini stabilirea pentru prima dată a tinerilor fermieri ca șefi sau producători unici a unei exploatații agricole„, spune ministrul Agriculturii.

" "

Acest lucru este reglementat în articolul 2 al regulamentului 13.05/2013. Sprijinul nerambursabil este de maxim 50.000 de euro. Asta este forma de sprijin pentru anul acesta care poate fi accesată de un tânăr fermier. Pentru Programul Național Strategic 2021-2027 cu siguranță vor apare și alte măsuri inclusiv pentru cumpărarea de utilaje, măsuri care au fost și-n PNDR actual, dar unde fondurile s-au epuizat, a declarat ministrul agriculturii în cadrul consultărilor online pe care le face săptămânal cu fermierii.

Potrivit calendarului MADR de lansare a sesiunilor de depunere a proiectelor pentru măsurile din PNDR 2020, submăsura 6.1 Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri are o alocare totală de 43.022.207 euro.

Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat deja că jumătate din această alocare, „circa 20 de milioane de euro”, este destinată pentru tinerii români din diaspora care vor să se întoarcă acasă și să devină fermieri în România.

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *