Skip to content
Politică

Ministrul Apărării Gabriel Leș: Prima corvetă va intra în înzestrarea noastră doar peste 4 ani de zile

" "

Actualul ministru al Apărării Gabriel Leș, invitat joi seară la emisiunea „Dosar de Politician” a oferit explicații cu privire la problema înzestrării Armatei Române. Cu această ocazie, ministrul  a făcut mai mult precizările despre stadiul unora dintre cele mai importante programe de înzestrare, precum achiziţia de corvete sau de transportatoare blindate Piranha.

„Îmi doresc ca toată această tehnică să intre în înzestrarea armatei într-un timp cât mai scurt. În comunicatul MApN nu se vorbeşte despre dosar penal pe corvete ci de o sesizare care s-a făcut. La acest moment, eu nu vorbesc decât despre o sesizare penală făcută de Departamentul pentru Armamente prin secretarul de stat responsabil. 

" "
" "

Contractul cu Piranha s-a făcut cu integrare în industria noastră de apărare şi cu unele subasamble care trebuiesc construite aici. În acest moment, nu mai avem capacitate să facem un blindaj. Nu avem fabrică, de exemplu, pentru motoare, cutii de viteze, şasii etc. Prin transfer de tehnologie începem integrarea acestui produs. (…)

 Cu corvetele vreau să vă spun că anunţ la momentul în care o să ştiu că din punct de vedere legal documentele sunt aşa cum trebuie. Nu am niciun interes, am spus-o şi anul trecut şi de fiecare dată când am fost invitat. Vom vedea care este cea mai bună soluţie. Prima corvetă, în contractul şi în hotărârea de guvern care a fost dată, va intra în înzestrarea Armatei doar peste 4 ani de zile, următoarele trei până în şapte ani de zile„, a spus Gabriel Leş.

Ministrul Apărării a susţinut că deblocarea situaţiei privind achiziţia de corvete „este o chestiune de maximum câteva săptămâni”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *