Skip to content
Politică

Ministrul Apărării, ieșire tăioasă de Ziua Marinei: ‘Regiunea Mării Negre se transformă în spațiu al tensiunilor, al riscurilor’

b1.ro

Ministrul Apărării, Gabriel Leș, a spus în discursul său de Ziua Marinei, că poziția strategică a României la frontiera estică a NATO aduce oportunități, dar și provocări pentru forțele navale, subliniind că regiunea Mării Negre se transformă în spațiu al tensiunilor și al riscurilor, conform Mediafax.

Doamnelor și domnilor, Poziția strategică a României la frontiera estică a NATO și a UE aduce deopotrivă oportunități dar șli provocăro pentru armata noastră și pentru forțele navale, în special.

Regiunea Mării Negre (…) se transformă, din păcate, în spațiu al tensiunilor, al presiunilor, al riscurilor și amenințărilor, al conflictelor inghețate, un spațiu de manifestare din sfera hibridă”, a spus Gabriel Leș.

Potrivit ministrului Apărării, toate aceste realități au pus NATO în postura de a defini și a adopta o serie de măsuri de răspuns cu caracter defensiv, care să reasigure ferm aliații din regiune și să descurajeze orice acțiune potențial agresivă împotriva comunității euroatlantice.

La spectacolul naval de amploare de Ziua Marinei Române de la Constanța, prezentat de mii de marinari militari, zeci de nave, aeronave și ambarcațiuni, au participat președintele Klaus Iohannis și ministru al Apărării, Gabriel Leș.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *