Skip to content
Societate

Ministrul Apărării – în vizită la Buzău şi Focşani; s-a întâlnit cu militari încadraţi în structurile înzestrate cu sistemul HIMARS

Facebook/angel tilvar

Ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, şi şeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, au vizitat, vineri, garnizoanele Buzău şi Focşani, unde s-au întâlnit cu militari încadraţi în structurile înzestrate cu sistemul HIMARS.

Potrivit unui comunicat MApN, cei doi oficiali au vizitat expoziţii de tehnică şi facilităţi de instruire şi i-au întâlnit şi pe militarii care au în dotare sistemele antiaeriene mobile Gepard, ai căror colegi se află în prezent dislocaţi, pentru şase luni, în cadrul Grupului de Luptă al NATO din Polonia, cu misiunea de asigurare a prezenţei înaintate consolidate pe Flancul nord-estic al Alianţei.

Ministrul a precizat că „vor fi depuse toate eforturile pentru continuarea înzestrării cu tehnică modernă, având în vedere creşterea bugetului apărării pentru acest an de la 2 la 2,5 la sută din PIB”, arată MApN.

De asemenea, el a exprimat „determinarea echipei de conducere a MApN de a găsi soluţii cât mai rapide pentru îmbunătăţirea condiţiilor de muncă şi de viaţă ale întregului personal al Armatei României”.

Şeful Statului Major al Apărării le-a mulţumit militarilor pentru excelenta colaborare cu celelalte structuri de forţe ale armatei şi cu partenerii din ţările aliate în cadrul evenimentelor de instruire naţionale şi multinaţionale de anul trecut. El a subliniat că „anul 2023 va fi chiar mai important pentru pregătirea militarilor români cu tehnica nouă intrată în dotare”.

La finalul vizitei, la Spitalul Militar de Urgenţă Focşani au fost purtate discuţii cu privire la planurile de modernizare a infrastructurii existente şi la programele de investiţii care ar putea fi implementate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *