Skip to content
Politică

Ministrul Apărării, întâlnire în SUA cu șeful Pentagonului: Vom aborda preocupările noastre privind securitatea în regiunea Mării Negre

Inquam Photos / George Călin
" "

Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, va efectua o vizită oficială în SUA, în perioada 7-11 octombrie, la invitația lui Mark T. Esper, Secretarul american al Apărării, se arată un comunicat transmis miercuri de MApN.

El va avea o serie de întâlniri cu înalți oficiali ai Departamentului Apărării SUA și va depune o coroană de flori la Mormântul Ostașului Necunoscut din Cimitirul Militar Național Arlington.

" "
" "

Vom avea mai multe întâlniri la Washington, D.C. cu înalți oficiali americani în care vom aborda preocupările noastre legate de evoluțiile din domeniul securității în regiunea Mării Negre, și, în context,  necesitatea unei abordări coerente și consistente a posturii de apărare și descurajare în flancul estic al Alianței Nord-Atlantice. Vom reafirma angajamentul României de a continua pe direcția dezvoltării capacității sale de apărare prin programe de instruire și de înzestrare cu sisteme de armament și echipamente performante și vom discuta despre modalitățile de consolidare a Parteneriatului strategic cu SUA“, a declarat Nicolae Ciucă.

În vizita oficială efectuală în SUA, ministrul Apărării este însoțit de șeful Statului Major al Apărării, Daniel Petrescu, și de Simona Cojocaru, secretarul de stat și șef al Departamentului pentru Politica de Apărare, Planificare și Relații Internaționale.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *