Ministrul Apărării: NATO trebuie să fie pregătită să răspundă rapid la orice provocare în regiunea Mării Negre

Sursa foto: MApN - Onoare si Patrie

Miniştrii Apărării din țările NATO reuniţi, joi şi vineri, la Bruxelles, au discutat despre posibile măsuri de răspuns coordonat, având în vedere recentele incursiuni neautorizate ale dronelor ruseşti în spaţiul aerian aliat, inclusiv în România, Polonia şi Letonia. În acest context, ministrul Angel Tîlvăr transmite că „NATO trebuie să fie pregătită să răspundă rapid şi eficient la orice provocare în regiunea Mării Negre”.

„Am transmis partenerilor noştri că susţinem eforturile pentru consolidarea apărării aeriene şi antirachetă integrate a NATO (IAMD), inclusiv prin implementarea rapidă a modelului rotaţional IAMD”, a spus ministrul român al Apărării, Angel Tîlvăr, citat într-un comunicat transmis de MApN, potrivit Agerpres.

El a subliniat că Alianţa Nord-Atlantică trebuie să fie pregătită să răspundă rapid şi eficient la orice provocare în regiunea Mării Negre, pentru a asigura securitatea tuturor aliaţilor.

„Războiul de agresiune al Federaţiei Ruse în Ucraina şi atitudinea tot mai provocatoare a Rusiei în regiune reprezintă ameninţări directe la adresa stabilităţii flancului estic al NATO. Regiunea Mării Negre nu este doar un punct strategic pentru apărarea României, ci şi o regiune esenţială pentru apărarea întregului spaţiu euroatlantic. NATO trebuie să fie pregătită să răspundă rapid şi eficient la orice provocare în această zonă, pentru a asigura securitatea tuturor aliaţilor”, a precizat ministrul Angel Tîlvăr, care a participat joi şi vineri, la Bruxelles, la reuniunea miniştrilor apărării din statele membre NATO.

În cea de a doua zi a reuniunii de la Bruxelles, oficialul român a fost prezent la sesiunea Consiliului Nord-Atlantic dedicată evaluării şi adaptării posturii de descurajare şi apărare a NATO, precum şi implementării deciziilor adoptate la Summitul aniversar de la Washington.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: