Skip to content
Politică

Ministrul Apărării nu vede viitorul în roz: „Avem în faţă un an dificil, mai intens decât 2015”

Mihnea Motoc (ministrul Apărării) nu vede viitorul în roz. „Avem în faţă un an dificil, mai intens decât 2015”, susţine demnitarul.

Afirmaţia a fost făcută, joi, la bilanţul Ministerului Apărării Naţionale (MApN), unde guvernantul a declarat că că oamenii au aşteptări mari de la Armată şi de la alianţa din care face parte România, relatează Agerpres.

" "

„Avem, incontestabil, în faţă, un an dificil şi mai intens chiar decât 2015. Sunt aşteptări mari, pe care oamenii le au de la armata lor şi de la alianţa din care facem parte. Avem o serie de angajamente internaţionale majore de onorat, iar evoluţiile din mediul de referinţă sunt din ce în ce mai puţin previzibile. Termenele sunt scurte, iar exigenţele mari. Cu cât incertitudinile mediului internaţional cresc, iar capacitatea noastră de predicţie pare să scadă în proiecţie temporală, cu atât armata noastră trebuie să fie mai uşor adaptabilă. Astăzi, folosirea inteligentă a informaţiei poate aduce avantaje strategice în apărare, mai mari decât o divizie de tancuri. De aceea, se impune să reflectăm serios şi curajos la priorităţile şi programele noastre pentru viitor”, a afirmat Motoc, la prezentarea bilanţului MApN pe 2015.

El a făcut apel la sprijinul conducerii politice a ţării astfel încât proiectele ministerului să poată fi realizate.

„Nu vom reuşi decât cu sprijinul continuu al conducerii politice a statului şi guvernului, nu vom reuşi decât în conlucrare cu colegii noştri din instituţiile sistemului de apărare, ordine publică şi securitate naţională şi, desigur, nimic nu va fi posibil fără aceeaşi dăruire, abnegaţie, anduranţă şi rezilienţă de care personalul MApN a dat din plin dovadă în 2015. (…) Vă rog să contaţi că Armata îşi va îndeplini pe de-a-ntregul misiunile şi sarcinile”, a adăugat Mihnea Motoc.

 

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *