Skip to content
" "
Politică

Ministrul Aurescu reacționează dur la critici: „Am auzit că nu prea știu politică externă!”

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a declarat, marți, că a fost recent acuzat că este afiliat politic și că a auzit chiar, în aceste zile, „din partea unora care nu prea știu politică externă”, că a pierdut procesul de la Haga.

„În aceste zile am fost în mod repetat acuzat că sunt afiliat politic și vreau să clarific acest aspect. Sunt diplomat de carieră, nu sunt membru al niciunui partid și nu sunt afiliat politic vreunui partid. S-a invocat în ceea ce mă privește un episod singular, unic de tangență a mea cu sfera politicii interne de acum 11 ani. A fost unica mea experiență politică de acest fel, care m-a învățat elocvent care sunt bătăliile care trebuie purtate, adică cele de politică externă. Am rămas consecvent acestui crez și am putut, astfel, să mă ocup, după acel episod, în MAE, timp de 4 ani, 4 luni și 18 zile de procesul de la Haga, pe care l-am câștigat. (…) Am auzit în aceste zile din partea unor care nu prea știu politică externă și că am pierdut acest proces”, a spus șeful diplomației române, la sediul MAE.

" "

El a precizat că procesul de la Haga a însemnat cea mai mare extindere de drepturi suverane și jurisdicție suverană a României de la Marea Unire din 1918, adică 9.700 km pătrați.

„Fiecare zi pe care am petrecut-o lucrând în Ministerul de Externe în ultimii 19 ani ca diplomat de carieră, iar în ultimul an ca ministru al Afacerilor Externe a fost un prilej de responsabilitate suplimentară, de preocupare și de muncă asiduă pentru politica externă a României. Am încercat să folosesc fiecare zi, fiecare oră, fiecare minut pentru a lucra cât mai eficient împreună cu colegii mei și nu a existat niciun weekend pe care să nu-l petrec la lucru”, a adăugat Bogdan Aurescu, potrivit agerpres.ro.

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *