Ministrul austriac al finanţelor, lăsat fără permis de conducere pentru depăşirea limitei de viteză

Sursă foto: Wikipedia

Ministrul austriac al finanţelor Magnus Brunner a fost lăsat pentru 30 de zile fără permisul de conducere auto din cauza conducerii automobilului de serviciu cu o viteză mult peste limita legală admisă, a anunţat marţi Ministerul Finanţelor de la Viena, potrivit Reuters.

Brunner (51 de ani) conducea sâmbătă dimineaţă automobilul de serviciu marca BMW cu peste 50 km/h peste limita de vizită de 80 km/h în apropierea oraşului Dornbirn, din provincia sa natală Vorarlberg, atunci când poliţia l-a oprit, a explicat Ministerul Finanţelor austriac, confirmând astfel o relatare din cotidianul local Vorarlberger Nachrichten.

„În drumul său către o întâlnire privată, ministrul finanţelor Magnus Brunner nu a reuşit să observe indicatorul cu limita de viteză. Ministrul finanţelor regretă acest incident şi prezintă scuze”, a adăugat ministerul citat.

În Austria suspendarea de 30 de zile a permisului de conducere auto este pedeapsa pentru depăşirea limitei de viteză legală cu cel puţin 50 km/h, cu excepţia interiorului oraşelor, unde pedeapsa se aplică pentru depăşirea limitei de viteză legală cu cel puţin 40 km/h, precizează Reiters, citată de Agerpres.

Acesta nu a fost primul incident auto în care este implicat Brunner. În urmă cu un an, el a fost spitalizat cu o rană la cap după un accident pe un scuter electric în Viena, pentru care a fost vinovat întrucât nu a fost atent la un viraj.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: