Skip to content
Politică

Ministrul Bănicioiu, lămuriri cu privire la bugetul Sănătății: „Eu vreau toți banii de pe lumea asta pentru sănătate”

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a oferit lămuriri, vineri, în cadrul unei intervenții telefonice la postul Realitatea TV, cu privire la impactul rectificării bugetare.

Astfel, Bănicioiu a afirmat că la rectificarea bugetară, Sănătatea va fi pe plus.

„Ministerul Sănătăţii are nevoie întotdeauna de mai mulţi bani. Chiar acum sunt la o discuţie cu ministrul de Finanţe. În acest an, am colectat mai mulţi bani decât în alţi ani. Nu mai este nevoie de banii de la Fondul de reechilibrare”, a afirmat ministrul Săntăţii.

Conform acestuia, atât bugetul Sănătăţii, cât şi cel al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate vor fi pe plus.

„Eu vreau toţi banii de pe lumea asta pentru sănătate, dar deocamdată vedem ce se poate cu bugetul actual al României”, a spus Nicolae Băncioiu.

În schimb, Cezar Irimia, preşedinte al Asociaţiei Pacienţilor de Cancer, a afirmat că deşi nu mai există liste de aşteptare pe oncologie, sistemul este în continuare subfinanţat.

„Cu 160 de milioane de lei nu vom putea realiza prea multe cu reactualizarea listei. Suma este foarte mică, pacienţii vor suferi în continuare”, a spus aceasta.

Legat de acest lucru, ministrul Bănicioiu a afirmat că în acest an se va rezolva problema cu medicamentele noi.

„Vă asigur că vom rezolva problema medicamentelor compensate”, a afirmat acesta, potrivit realitatea.net.

Nicolae Bănicioiu a mai spus că în prima lună de funcţionare a cadrului, luna iunie, au fost făcute economii de 97 milioane lei.

1 comentariu la “Ministrul Bănicioiu, lămuriri cu privire la bugetul Sănătății: „Eu vreau toți banii de pe lumea asta pentru sănătate”

  1. Nu e nevoie de din ce in ce mai multi bani pentru analize facute aiurea la stat si la privat, internari de care nu e nevoie…. Trebuie sistem reformat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *