Skip to content
Politică

Ministrul Bănicioiu trage un semnal de alarmă. Cu cine vrea să colaboreze

" "

Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu trage un semnal de alarmă.

În cadrul unei conferințe de presă care a avut loc vineri, ministrul Sănătății a atras atenția asupra faptului că un copil din 100 se naște cu tulburări din spectrul autismului, numai în 2013 fiind confirmate peste 3.200 de cazuri noi față de 2012.

" "
" "

„În 2013 au fost confirmate peste 3.200 de cazuri noi față de 2012 când erau 7.800 în România, însă din ce estimăm noi numărul de cazuri este mai mare”, a declarat Nicolae Bănicioiu.

Astfel, potrivit acestuia, depistarea timpurie crește cu 50% șansele de recuperare a copilului.

În același timp, ministrul Sănătății a mai amintit faptul că potrivit noului Contract cadru din 2015 vor fi decontate servicii de kinetoterapie, de grup sau pe aparate speciale. Bănicioiu a precizat că a crescut și numărul de puncte (n.r. — de la 90 la 150 puncte de decontare) pentru copiii cu autism.

„Anul trecut, una din marile discuții era decontarea serviciilor de screening pentru depistarea precoce. Contractul cadru prevede acest aspect”, a mai adăugat ministrul Sănătății, potrivitt româniatv.net.

Nu în ultimul rând, ministrul Sănătății Nicolae Bănicioiu a susținut că pentru a eficientiza și mai mult acest domeniu este foarte importantă o colaborare între Ministerul Sănătății, Ministerul Muncii și Ministerul Educației.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *