Ministrul Barbu anunță plata integrală a beneficiarilor Programului Tomata

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu a anunțat miercuri că în viitoarea ședință de Guvern se va vota HG privind plata integrală a sprijinului de 3000 de euro/1000 mp pentru toți beneficiarii eligibili înscriși în Programul Tomata și continuarea Programului de sprijin pentru cultivarea legumelor în spații protejate.

Ministrul Florin Barbu a transmis că „Viitorul legumiculturii românești este pe mâini bune și pricepute!”

Acesta a menționat și faptul că în viitoarea ședință de guvern se va vota HG privind plata integrală a sprijinului de 3000 de euro/1000 mp pentru toți beneficiarii eligibili înscriși în Programul Tomata și continuarea Programului de sprijin pentru cultivarea legumelor în spații protejate.

La Conferința Națională a Legumicultorilor din cadrul HORTISHOW, eveniment desfășurat la Obârșia, județul Olt, la care a participat și ministrul Agriculturii, acesta susține că a vorbit ”deschis despre programele de sprijin pe care le derulăm și investițiile în irigații, mai ales că, din luna martie a anului viitor, vor începe lucrările la încă 35 de kilometri din Canalul Siret-Bărăgan.

Avem pregătită Hotărârea de Guvern privind plata integrală a sprijinului de 3000 de euro/1000 mp pentru toți beneficiarii eligibili înscriși în Programul Tomata și continuarea Programului de sprijin pentru cultivarea legumelor în spații protejate, act normativ pe care îl vom adopta în următoarea ședință de guvern” a transmis Florin Barbu.

Construirea celor 15 centre de colectare legume și fructe în marile bazine legumicole ale țării

Ministrul Agriculturii anunță ”și construirea a 15 centre de colectare legume și fructe în marile bazine legumicole ale țării:

”Mă bucură interesul fermierilor pentru construirea celor 15 centre de colectare legume și fructe în marile bazine legumicole ale țării, care vor fi gestionate de Casa Unirea în parteneriat cu cooperativele agricole, astfel încât românii să poată găsi în magazine fructe și legume românești tot timpul anului.

Le-am prezentat celor prezenți și proiectul centrului-pilot, care va fi realizat pe o suprafață de 3000 de metri pătrați, cu temperatură controlată, ce va avea trei benzi de sortare, inclusiv dotări pentru ambalare și un centru de testare al produselor, astfel încât marfa care va fi colectată în aceste centre să dispună de toate certificatele necesare, potrivit legislației în vigoare.

Noi toți credem în potențialul imens al legumicultorii românești!

Împreună putem să aducem produsele din serele și solariile din toată țara în magazine pentru ca toți românii să poată «Cumpăra românește».

Dorința mea este aceeași ca a fermierilor pe care i-am întâlnit astăzi – 2024 să fie cel mai bun an de până acum pentru toți legumicultorii români!” a declarat ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Citește mai mult pe gandul.ro

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL