Ministrul Barbu: Îmi doresc prelungirea interdicției importului de cereale ucrainene

Sursă foto: Florin Barbu
Sursă foto: Captură Video

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Florin Barbu a declarat că îşi doreşte interzicerea importurilor de cereale din Ucraina, în contextul în care ţara noastră alături de alte state a semnat un acord de prelungire a interdicţiei de la 15 septembrie şi este convins că vor fi luate cele mai bune „măsuri atât economice şi financiare, cât şi acte normative pentru a sprijini şi proteja fermierii români”.

„Poziţia mea a fost foarte clară. Aşa cum şi comisarul european a felicitat România pentru că a semnat un acord cu cele cinci state care sunt afectate de războiul din Ucraina pentru a prelungi interdicţia de la 15 septembrie, sigur că în continuare îmi doresc acest lucru. Sunt sigur că vom lua cele mai bune măsuri atât economice şi financiare, cât şi acte normative pentru a sprijini şi proteja fermierii români. Sigur că îmi doresc prelungirea aceste interdicţii”, a afirmat Florin Barbu, întrebat la finalul şedinţei de joi a Executivului care este poziţia sa privind interzicerea importurilor de cereale din Ucraina.

Chestionat cum va proceda, în cazul în care poziţia instituţiilor europene va fi una diferită, ministrul Agriculturii a răspuns: „Mai sunt două zile. Haideţi să aşteptăm decizia”.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi în şedinţa Executivului, că îi cere ministrului Agriculturii să se pregătească pentru decizia Comisiei Europene de vineri privind importul de cereale din Ucraina, în sensul de a avea gata un mecanism prin care, până la recolta viitoare, să compensăm pierderile agricultorilor noştri.

Autor

  • Susana Pletea

    Are o experiență de peste 25 de ani în presa românească. Și-a început cariera în radio, a continuat cu presă scrisă (reviste) și acum este parte din echipa PSNews. Bun comunicator, pasionată de cuvântul spus sau scris, are o aplecare spre natura umană și literatură fantastică. Pledează vinovată de curiozitate și entuziasm.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: