Skip to content
Politică

Ministrul Bostan anunță: cine ar putea sări în ajutorul Poștei Române

Ministrul Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională, Marius Bostan, a anunțat cine ar putea sări în ajutorul Poștei Române.

Astfel, o parte din necesarul dezvoltării Companiei Naționale ‘Poșta Română’ (CNPR) ar putea fi obținut printr-un împrumut pentru care se poartă discuții cu o instituție financiară internațională, a declarat, luni, Bostan.

„În ceea ce privește Poșta Română, nu spun că a fost un eșec al privatizării, ci a fost o etapă nereușită. Pregătim un ‘road map’ pe următorii 5-7 ani care să includă și atragerea de finanțare de pe piața de capital. Personal, sunt partizanul unei listări la bursă. Trebuie, însă, să vedem ce spun consultanții. Suntem în discuții avansate cu o instituție financiară internațională să atragem o parte din capitalul necesar dezvoltării din credit, etapă dată de Consiliul de Administrație pentru a evalua această posibilitate. Sumele necesare pentru dezvoltarea Poștei sunt foarte mari. Poșta are nevoie de investiții uriașe, iar în situația financiară de acum banii nu pot veni doar din împrumuturi. Am dat trei posibile jaloane, care vor fi decise de Executiv. Sper ca, în acest an, să finalizăm cu aplicarea Ordonanței 109 și meseria de CEO să fie făcută de profesioniști. Cred că acestea e unul dintre cele mai importante obiective ale acestui Guvern. Consider că un ministru nu trebuie să fie CEO”, a spus Bostan.

Oficialul a adăugat că, în cazul Telekom, se vor face eforturi ca valoarea acțiunilor statului deținute în cadrul acestei companii să crească.

„Avem o participație minoritară la Telekom fix. Suntem într-un proces de privatizare și, de aceea, nu vă pot spune foarte multe despre asta. Vom face eforturi să mărim valoarea acțiunilor noastre, să avem o guvernanță corporativă reală, nu una de fațadă. Vrem să avem manageri cât mai buni. Scopul nostru este să și listăm participația noastră, dar așteptăm decizia consultanților”, a susținut ministrul Comunicațiilor, potrivit romaniatv.net.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *