Skip to content
Republica Moldova

Ministrul britanic de Externe este de părere că R. Moldova ar trebui „echipată conform standardelor NATO”

twitter Liz Truss

R. Moldova ar trebui să fie „echipată conform standardelor NATO” pentru a o ajuta să se protejeze împotriva ameninţării unei invazii ruse, a declarat ministrul britanic de Externe Liz Truss, scrie BBC.

Truss a declarat pentru Telegraph că au fost în desfăşurare discuţii cu aliaţii despre cum să ajute naţiunile mai mici să se apere.

Ea a spus că este clar că, în ciuda succesului limitat în Ucraina, preşedintele Vladimir Putin şi-a păstrat „ambiţiile de a crea o Rusie mai mare”.

Moldova, cândva republică sovietică, se află la graniţa de sud-vest a Ucrainei, notează news.ro.

Nu are graniţă cu Rusia, dar este aproape de unele dintre regiunile ocupate în prezent de forţele ruse în sudul Ucrainei.

Moldova nu este membră a NATO, deşi a solicitat aderarea la Uniunea Europeană la mai puţin de două săptămâni de la invadarea Ucrainei.

Truss a spus că discuţiile despre îmbunătăţirea apărării ucrainene pentru a descuraja agresiunile viitoare vor acoperi şi „alte state vulnerabile precum Moldova”.

Aş dori să văd Moldova echipată conform standardelor NATO”, a spus ea. „Aceasta este o discuţie pe care o avem cu aliaţii noştri„, a precizat ea.

6 comentarii la “Ministrul britanic de Externe este de părere că R. Moldova ar trebui „echipată conform standardelor NATO”

  1. @ ,,Deci”, e vreo dispută politică între Uniunea Europeană și NATO despre cine să conducă politic Europa, ?

  2. & Probabil că arabii cu petrolul lor ar putea fi interesați de scăderea rolului Uniunii Europene și creștere cel al NATO, că ar putea vinde mai mult petrol cu armatele echipate la „standarde” NATO, ?

  3. & ,,Deci”, arabii , cu petrolul lor, se pare că sunt implicați în „afaceri” cu modificarea și uniformizarea identității europenilor, probabil consecință a faptului că pe Europa a „luat-o” Zeus de la arabi, ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *