Skip to content
Internațional

Ministrul britanic pentru Brexit, despre viitoarea relație cu UE: „Vom avea controlul asupra regulilor noastre, nu vom fi doar nişte asimilatori de reguli”

Guvernul de la Londra va comunica luna viitoare mai multe detalii despre obiectivele pe care le va urmări la negocierile cu Uniunea Europeană după realizarea Brexitului pe 31 ianuarie, a declarat duminică ministrul britanic pentru Brexit, Stephen Barclay, informează Reuters preluată de Agerpres.

„Vom publica obiectivele noastre pentru negociere (…) în timp util după 31 ianuarie. Dar ideea de bază este că vom avea controlul asupra regulilor noastre, nu vom fi doar nişte asimilatori de reguli (ale UE), nu vom avea divergenţe doar de dragul divergenţelor, vom începe de pe o poziţie de egalitate”, a explicat Barclay la postul BBC.

„Principala oportunitate este că vom putea să ne stabilim propriile standarde, standarde exigente, asupra drepturilor lucrătorilor, mediului, ajutoarelor de stat, ca parte a politicii comerciale”, a completat el.

Barclay a reafirmat că ambiţia guvernului condus de Boris Johnson este să convină cu UE un acord comercial ambiţios, negociind în paralel acorduri comerciale cu alte state, în special cu SUA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *