Skip to content
Politică

Ministrul Bugetului: Nu cred intr-un grad de absorbtie de 100%

Noul ministru al Bugetului, Darius Valcov, a declarat intr-o emisiune la Realitatea TV ca exista la ora actuala o lista de investitii prioritare care se ridica la peste 100 de proiecte.

„Exista o astfel de lista (n.r. de investii prioritare). Vorbim de 118 proiecte prioritare. O mare parte dintre ele se apropie de finalizare, altele sunt in stadiu incipient. Acesta va fi si un criteriu de prioritizare. Investitiile peste 100 de milioane de euro le prioritizam”, a afirmat Darius Valcov.

Acesta s-a declarat totusi nemultumit de executia din primele luni ale acestui an. „Executia la 8 luni de zile nu este cea mai dorita, este peste anii trecuti, dar se pare ca sunt multe cauze. Legislatia ar fi una dintre ele, dar si capacitatea administrativa de a atrage bani si aici vorbesc de proiectele cu bani europeni”.

Ministrul Valcov a declarat ca Romania a cunoscut din mai 2012 si pana la finele anului 2013 un salt spectaculos in ceea ce priveste gradul de absorbtie al fondurilor europene, de la o cifra de aproximativ 8% la 33%.

Valcov a spus ca, in opinia sa, nivelul de absorbtie de 100% nu se poate atinge, o cifra mai mica fiind mai realista.

„Nu cred intr-un grad de absorbtie de 100%, insa eu cred ca in jur de 80% se poate”, a declarat ministrul.

1 comentariu la “Ministrul Bugetului: Nu cred intr-un grad de absorbtie de 100%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *