Skip to content
Politică

Ministrul Bugetului, replică pentru DNA privind bugetul

Direcția Națională Anticorupție a anunțat că în anexele proiectului de lege privind bugetul de stat pe 2015, Ministerul Public figurează cu un buget cu 31,94% mai mic decât cel de anul trecut, reprezentanții DNA anunțând astfel nemulțumirea față de bugetul pe care Guvernul îl va aloca în 2015.

Ministrul delegat pentru Buget, Darius Vâlcov, susține că bugetul procurorilor în 2015 nu a fost redus, așa cum susține DNA, ci, dimpotrivă, a oferit mai mulți bani. Neînțelegerea rezidă în decizia consensuală a Guvernului și FMI de a nu mai da banii pentru titluri executorii Ministerului Public, ci de a-i păstra la Ministerul Finanțelor, de unde vor fi distribuiți, a explicat Vâlcov.

„La Ministerul Public, unde se află și DNA, care bineînțeles că va avea fișă separată, însă acest lucru trebuie să-l comunice astăzi Ministerul Public, toate alocările pentru bunuri, servicii, investiții, capital și alte cheltuieli, inclusiv asistența socială toate acestea cresc față de anul acesta”, a declarat Darius Vâlcov, joi, într-o intervenție telefonică la Antena 3, citat de DCnews.ro.

Ministrul Bugetului spune că există o neînțelegere din cauza titlurilor executorii, care nu vor mai fi alocate fiecărui minister, ci vor fi plătite direct de către Ministerul Finanțelor.

„Bugetul este mai mare în 2015 decât în 2014, la cheltuielile de personal există o diminuare, o să vă explic și de ce, pentru că titlurile executorii din 2015 nu sunt prinse la Ministerul Public și pentru toate ministerele sunt prinse la Ministerul Finanțelor Publice. A fost o discuție pe care avut-o cu Comisia Europeană și FMI să aducem toate aceste titluri, să le prindem într-un buget la MFP. De aici apare diminuarea. Titlurile de anul acesta apar la Ministerul Public, iar cele de anul viitor nu apar la MP, ci la MFP, ci de acolo vor fi distribuiți”, a mai spus Vâlcov

„Eu am solicitat o întrevedere ministrului Justiției și procurorului general, voi solicita și dnei Laura Codruța Kovesi pentru a le explica toate aceste lucruri pentru că nu vreau ca dintr-o neînțelegere să se meargă mai departe și să se presupună fel și fel de lucruri. Bugetul Ministerului Public pentru anul viitor crește”, a insistat ministrul.

1 comentariu la “Ministrul Bugetului, replică pentru DNA privind bugetul

  1. eu zic sa dati un comunicat oficial nu sa umblati la latrina 3 cu declaratii care nu au nicio valoare si nici nu se uita toata lumea la ei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *