Skip to content
Politică

Ministrul Cazanciuc trage un semnal de alarmă, la bilanțul MAI

Ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, a trage un semnal de alarmă.

Astfel, ministrul Justiției a subliniat, luni, la bilanțul MAI pe 2014, importanța educării tinerilor în sensul respectării legii.

„Cred că eforturile noastre trebuie direcționate într-o mai mare măsură și asupra educării în special a tinerilor în sensul respectului față de lege (…) am lansat încă de anul trecut un proiect prin care toți cetățenii români pot accesa în mod gratuit legislația țării pe site-ul Ministerului Justiției„, a declarat Cazanciuc, potrivit Agerpres.

Totodată, Robert Cazanciuc a declarat că principalul factor de descurajare a producerii de noi infracțiuni trebuie să fie educația, respectul față de muncă și valorile morale.

„Am lansat, la nivelul MJ, a sistemului de justiție, un amplu program prin care magistrații benevol merg în școli și le prezintă tinerilor noțiuni de bază despre justiție și lege. Vă lansez invitația de a găsi împreună noi modalități prin care să dezvoltăm programe de educație”, a adăugat ministrul Justiției.

Nu în ultimul rând, ministrul Justiției a mai menționat că structurile MAI acordă un sprijin consistent pentru buna desfășurare a activității instanțelor și parchetelor.

„2014 a fost anul în care au intrat în vigoare noile Coduri penale, iar aplicarea acestora a presupus un efort nu numai din partea magistraților, dar și din partea tuturor instituțiilor implicate, inclusiv a MAI. Un aspect important al cooperării dintre cele două ministere se regăsește la nivelul participării la Consiliul Justiție și Afaceri Interne, acolo unde trebuie să facem împreună unul dintre ultimii pași pentru integrarea totală a țării în spațiul european, aderarea la spațiul Schengen”, a conchis Robert Cazanciuc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *