Ministrul Cercetării: Patru dintre serviciile de stare civilă vor fi la un click distanţă

Sursa foto: Unsplash

Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării Bogdan Ivan a anunţat că „patru dintre serviciile de stare civilă vor fi la un click distanţă – naştere, căsătorie, divorţ şi deces” datorită proiectului „Sistem Informatic Integrat pentru Emiterea Actelor de Stare Civilă – SIIEASC”, un proiect de anvergură în dezvoltarea serviciilor de e-guvernare realizat de MCID în colaborare cu Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Autoritatea pentru Digitalizarea României şi Serviciul de Telecomunicaţii Speciale.

„Patru dintre serviciile de stare civilă vor fi la un click distanţă: naştere, căsătorie, divorţ şi deces. Asta datorită primului proiect de anvergură în dezvoltarea serviciilor de e-guvernare, finalizat de Ministerul Afacerilor Interne, alături de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Autoritatea pentru Digitalizarea României şi Serviciul de Telecomunicaţii Speciale.
Proiectul Sistem Informatic Integrat pentru Emiterea Actelor de Stare Civilă – SIIEASC se încheie azi, însă el este fundamentul parteneriatului de lungă durată între MCID şi MAI pentru care îi mulţumesc domnului viceprim-ministru şi ministru al Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu. Acest parteneriat va face viaţa românilor din ţară şi din diaspora mai uşoară!”, a scris Bogdan Ivan, miercuri pe Facebook.
El a mai spus că, din datele Ministerului Cercetării, Ministerul de Interen gestionează cele mai accesate evenimente de viaţă de către români.
Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: