Ministrul Cercetării: Pregătim 2.000 de companii româneşti pentru tranziţia digitală

Sursa foto: Facebook

Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Bogdan Ivan, a anunţat semnarea, în cursul zilei de luni, a contractului pentru dezvoltarea platformei de e-learning aferentă investiţiei 19 „Competenţe în tehnologii avansate pentru IMM-uri”, finanţată prin PNRR. 

„Aducem viitorul mai aproape. În platforma de e-learning a cărei implementare începe astăzi, angajaţii a peste 2.000 de IMM-uri vor găsi cursuri pentru meseriile viitorului. Avem 17.000 de euro pentru fiecare IMM românesc şi peste 2.000 de IMM-uri beneficiare. Prin fonduri totale de 36 de milioane de euro, pregătim următoarea generaţie de specialişti IT a României”, a precizat Bogdan Ivan, ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, într-un comunicat transmis AGERPRES.

Proiectul va sprijini transformarea digitală a întreprinderilor mici şi mijlocii prin consolidarea competenţelor digitale ale angajaţilor lor şi specializarea forţei de muncă în nouă domenii tehnologice avansate:

Internet of things

Cloud technologies

Big Data

învăţarea automată

Inteligenţa Artificială

automatizarea proceselor robotice

Blockchain

Cyber-Physical Systems

Additive manufacturing.

Proiectul va aborda direct necesitatea de recalificare şi perfecţionare a angajaţilor din IMM-uri, oferindu-le acces la traininguri finanţate integral din fondurile PNRR. Aceste programe vor ajuta companiile să adopte tehnologii moderne şi să îmbunătăţească procesele de business, crescând astfel competitivitatea şi capacitatea de inovare, precizează comunicatul citat.

MCID, prin Autoritatea pentru Digitalizarea României, implementează proiectul „Competenţe în tehnologii avansate pentru IMM-uri”. Proiectul are termen de finalizare data de 16 decembrie 2025 şi vizează îmbunătăţirea nivelului de cunoştinţe, competenţe şi aptitudini ale angajaţilor din IMM-urile româneşti.

Proiectul are o valoare totală de 36 de milioane de euro, iar fiecare IMM poate primi până la 17.000 de euro pentru participarea angajaţilor la aceste cursuri.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: