Skip to content
Politică

Ministrul Comanescu, intalnire cu secretarul adjunct al NATO. Despre ce au discutat

Ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, s-a întâlnit luni, la sediul MAE, cu secretarul general adjunct al NATO, ambasadorul Alexander Vershbow.

Cei doi au avut un schimb de opinii asupra perspectivelor Summitului Alianţei de la Varşovia, din luna iulie, potrivit agerpres.ro.

„În contextul provocărilor actuale de securitate, şeful diplomaţiei române a pledat pentru o prezenţă rotaţională robustă a forţelor Aliate pe flancul estic, atât în nord, cât şi în sud, în paralel cu substanţierea eforturilor Aliate pentru asistenţă şi consolidarea capacităţilor de apărare ale statelor partenere din zona Mării Negre”, se arată într-un comunicat al MAE.

Potrivit sursei citate, ministrul a subliniat că, pentru România, consolidarea relaţiei transatlantice şi a parteneriatului strategic NATO-UE rămân obiective esenţiale în procesul de adaptare pe termen lung a Alianţei Nord-Atlantice.

Comănescu a prezentat eforturile României pe linia consolidării dimensiunii de apărare colectivă, inclusiv prin găzduirea celor două structuri de comandă şi control ale NATO, şi a accentuat importanţa includerii regiunii Mării Negre în toate procesele Aliate de evaluare, a indicat MAE.

Şeful diplomaţiei române a mai abordat cu Alexander Vershbow tema apărării antirachetă, reiterând susţinerea ţării noastre pentru declararea capabilităţii operaţionale iniţiale a sistemului antirachetă al NATO la Summitul de la Varşovia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *