Skip to content
Politică

Ministrul Comănescu, la reuniunrea CAE din Luxemburg

Ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, participă luni la reuniunea Consiliului Afaceri Externe (CAE), care se va desfăşura la Luxemburg.

Astfel, potrivit MAE, pe agenda reuniunii se regăsesc teme de actualitate precum: aspecte externe ale migraţiei, Strategia regională a UE pentru Siria şi Irak şi pentru ameninţarea reprezentată de ISIL/Daesh; schimb de opinii privind Parteneriatul Estic (PaE), în pregătirea reuniunii ministeriale a PaE din 23 mai 2016, dar şi în contextul recentelor tensiuni în regiunea Nagorno-Karabah.

" "

La dejunul de lucru va fi invitat să participe Filippo Grandi, înalt comisar al ONU pentru refugiaţi, prilej cu care vor fi discutate evoluţiile la nivel global şi modalităţi de sprijin UE pentru activitatea Oficiului.

În contextul evoluţiilor recente din Columbia, miniştrii de Externe europeni vor avea un schimb de opinii cu Înaltul Comisar pentru Pace, Sergio Jaramillo, privind stadiul şi perspectivele negocierilor de pace, precum şi acţiunile avute în vedere pentru a ajunge la un acord final, informează agerpres.ro.

În cadrul unui dineu de lucru comun, miniştrii europeni de Externe şi cei ai Apărării vor aborda un spectru larg de aspecte privind criza din Libia şi posibilităţi de acţiune ale UE, precizează MAE.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *