Skip to content
Politică

Ministrul Corlățean, reacție în urma decapitării britanicului David Haines, revendicată de gruparea „Statul Islamic”

" "

Ministrul de externe Titus Corlățean se arată șocat și revoltat de acest nou act de cruzime (decapitarea ostaticului britanic David Haines) comis de  grupare teroristă „statul islamic”. 

„Sunt șocat și revoltat de acest nou act de cruzime, comis de această grupare teroristă. Este revoltător și inexplicabil cum un cetățean britanic, membru al unei misiuni umanitare, aflat în Siria pentru a îi ajuta pe semeni aflați în suferință, a ajuns să fie victima unor manifestări radical-extremiste care nu pot fi tolerate și care se revendică de la o așa-zisă ideologie cu accente clar iraționale”, arată ministrul într-un mesaj referitor la executarea unui cetățean britanic de către gruparea teroristă auto-intitulată „Statul Islamic”, transmis duminică agerpres.

" "
" "

Ministrul Titus Corlățean condamnă categoric „astfel de acte barbare lipsite de orice justificare” și spune că cei care le comit trebuie să răspundă în fața legii.

„Toată compasiunea noastră se îndreaptă, în aceste momente tragice, către familia lui David Haines și către poporul britanic”, se arată în finalul mesajului transmis de Direcția Purtător de Cuvânt și Comunicare din MAE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *