Skip to content
Politică

Ministrul Costel Alexe, poziție tranșantă în cazul incendiilor din Australia: „Intervenția omului și-a pus amprenta”

Inquam Photos / Liviu Chirica

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a reacționat dur în cazul incendiilor devastatoare din Australia.  Demnitarul susține că de vină sunt oamenii și că aceștia ar putea reduce impactul nociv asupra naturii doar prin puterea propriului exemplu, potrivit b1.ro.

„Din Spania și Grecia, până în Amazon, Siberia și iată Australia, intervenția omului și-a pus amprenta, iar dacă acum 10-15 ani schimbările climatice de la nivel mondial erau privite drept scenarii SF, iată că doar anul acesta s-au dovedit realități tragice! Nimeni și nimic nu poate schimba trecutul, dar putem, prin eforturi conjugate și prin puterea propriului exemplu, să reducem impactul nociv pe care acțiunea directă a omului o are asupra naturii și mediului înconjurător!

Când te confrunți cu tragedii de asemenea proporții, cuvintele sunt de prisos!Din păcate, nimeni nu îi poate readuce la viață pe cei care au căzut victime în lupta cu incendiile de vegetație care au făcut prăpăd la nivel global. Nimeni nu poate face nimic pentru cele peste 500 de milioane de animale și păsări care au murit doar în Australia, multe specii protejate, multe pe cale de dispariție, multe habitate naturale distruse ireversibil”, a spus Alexe.

Incendiile de vegetaţie de o amploare şi o violenţă fără precedent care au devastat regiuni întregi din Australia s-au soldat cu 24 de morţi şi au provocat „pagube considerabile”, au anunţat duminică autorităţile australiene după o nouă zi marcată de condiţii meteorologice catastrofale, relatează AFP şi dpa preluate de Agerpres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *