Skip to content
Societate

Ministrul Culturii: Avem toate motivele să fim optimişti că includerea Roşiei Montana în patrimoniul UNESCO se va întâmpla în această vară

alba24.ro

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a anunţat joi, la finalul şedinţei de Guvern, că autorităţile au toate motive să fie optimiste că includerea Roşiei Montana în patrimoniul UNESCO va avea loc în această vară, informează news.ro.

Ministrul Culturii a fost întrebat ce mesaj a primit după reluarea procedurii şi dacă sunt şanse reale ca Roşis Montana să intre în patrimoniul UNESCO.

“Practic aici vorbim de o reluarea procedurii, procedura fusese suspendată de către guvernul PSD, noi am decis reluarea acestei proceduri, ne-am încadrat în termenul necesar pentru ca situaţia patrimoniului de la Roşia Montană să poate fi discutată în şedinţa din această vară, care va fi în China”, a spus ministrul Culturii.

El a precizat că este optimist că includerea Roşiei Montana în patrimoniul Unesco va avea loc în această vară.

“Semnalele sunt pozitive, legate de politica guvernului de a avea deschidere spre o monitorizare a celor de la ICOMOS şi de la UNESCO legat de ce se întâmplă la Roşia Montană şi sigur avem toate motivele să fim optimişti că includerea în patrimoniul UNESCO se va întâmpla în această vară”, a explicat ministrul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *