Skip to content
Politică

Ministrul Culturii, gafă de proporţii chiar la un eveniment de promovare a cititului

Prezent la un eveniment  de promovare a cărţilor, ministrul Culturii, Ionuţ Vulpescu, a făcut o gafă de proporţii, confundând personajul cu autorul, respectiv pe Hamlet cu William Shakespeare.

Într-o intervenţie la Realiatea TV, acesta a vrut să puncteze faptul că ziua de 23 aprilie este „legată şi de cei mai mari scriitori, de Cervantes şi Hamlet…” Vulpescu l-a confundat, însă, pe dramaturgul şi poetul William Shakespeare cu unul dintre personajele sale – Hamlet.

„Sărbătoresc numai în 23 aprilie, dar şi aceste date simbolice au importanţa lor. Atunci conştientizăm cât de importantă este lectura, de pildă… Este o zi importantă pentru că e legată de unii dintre cei mai mari scriitori pe care i-a dat umanitatea, de Cervantes şi Hamlet… Săptămâna viitoare voi depune un amandament la Codul Fiscal prin care TVA-ul la carte o să scadă de la 9, la 5 procente”, a declarat Ministrul Culturii.

Participanţii la eveniment au format un lanţ uman în jurul Casei Poporului, ţinând în mâini câte o carte deschisă.

Şi la Cluj, sute de oameni de toate vârstele s-au alăturat campaniei Noaptea Cărţilor deschise şi au venit la Universitatea Babeş Bolyai. Acolo au fost împărţite peste 2000 de cărţi.

Evenimentul este menit să reunească iubitorii lecturii, dar şi să îi încânte pe cei care nu fac prea des incursiuni în lumea cărţilor.

 

1 comentariu la “Ministrul Culturii, gafă de proporţii chiar la un eveniment de promovare a cititului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *