Skip to content
Politică

Ministrul Culturii îl ia peste picior pe Iohannis, după dorința exprimată de șefului statului în vederea înființării unui Muzeu al Comunismului

Şeful statului, Klaus Iohannis, a precizat, în repetate rânduri, din momentul în care a ajuns la Cotroceni, că se impune înființarea unui Muzeu al Comunismului. De exemplu, la finalul lunii ianuarie când  Klaus Iohannis  a punctat că arhiva CNSAS va contribui cu piese și concepte la mult visatul Muzeu al Comunismului.

„Am dorit să fac o vizită la arhivele CNSAS pentru că aici este documentarea pentru o parte din istoria noastră. Am înţeles că şi aici avem de-a face cu probleme de fonduri, cert e că e una din problemele care se pot rezolva relativ uşor pentru eficientizarea muncii. Este un lucru care se leagă de o idee de-a mea un pic mai veche.

Am enunţat un concept – un muzeu al comunismului, această arhivă va contribui cu piese şi concepte. Am convenit cu conducerea CNSAS să primesc un memoriu cu cele mai importante probleme cu care se confruntă”, a declarat, în ianuarie, președintele Klaus Iohannis.

În cadrul unei emisiuni televizate de duminică seară, de la Digi24, ministrul Culturii, Ionuț Vulpescu, a vorbit despre inițiativa președintelui Klaus Iohannis de a înființa un Muzeu al Comunismului și a punctat că această idee a șefului statului este doar una care să dea bine pe Facebook.

„De multe ori aruncăm câte o idee că dă bine pe Facebook sau în lumea reală, dar cu lucrurile care se întâmplă le lăsăm în plan doi”, a spus Vulpescu.

Ministrul Culturii, Ionuț Vulpescu, a comentat la Digi24 inițiativa președintelui Klaus Iohannis de a înființa un Muzeu al Comunismului.

„Sunt mai multe idei în acest sens. Este Memorialul Sighet, care nu știu cât de bine a fost pus în valoare. Noi vorbim despre un muzeu al Comunismului, cum se trăia în comunism… Sigur că e important să cultivăm memoria a ce s-a întâmplat. Eu nu știu câți români au vizitat filiala de pe Jean Louis Calderon a Memorialului Sighet… De multe ori aruncăm câte o idee că dă bine pe Facebook sau în lumea reală, dar cu lucrurile care se întâmplă le lăsăm în plan doi”, a mai declarat ministrul Culturii la Digi24.

„Sunt mai multe idei, sunt inițiative și în Parlament. Nu știu care e cea mai bună variantă. Au fost discuții legate de unde să îl facem”, a spus ministrul Culturii, precizând că în 25 de ani a apărut un singur muzeu nou în București.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *