Ministrul Culturii , mesaj la moartea teatrologului George Banu: Ne rămâne datoria de a-i cinsti memoria

George Banu a avut o activitate impresionantă şi se situează în panoplia marilor personalităţi ale acestui popor, care prin toată munca lor au onorat cultura română – este mesajul ministrului Culturii, Lucian Romaşcanu, la moartea marelui om de teatru.

”Cu adâncă tristeţe am primit vestea că marele om de teatru George Banu a murit astăzi, 21 ianuarie. A fost o onoare să îl cunosc pe cel a cărui voce a fost, în teatrul românesc şi european, printre cele mai respectate şi apreciate, un exemplu profesional demn de urmat pentru noi. George Banu a avut o activitate impresionantă şi se situează în panoplia marilor personalităţi ale acestui popor, care prin toată munca lor au onorat cultura română, iar nouă ne rămâne datoria de a-i cinsti memoria aşa cum se cuvine! Condoleanţe familiei şi tuturor celor apropiaţi! Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a transmis ministrul Culturii.

Critic, eseist, profesor universitar de studii teatrale, George Banu s-a născut la Buzău şi a studiat la Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” din Bucureşti, secţia de Teatrologie-Filmologie. Stabilit în Franţa, a fost profesor de teatrologie la Sorbona, dar a predat şi în Belgia, la Universitatea Louvain la Neuve. A fost preşedinte al Asociaţiei Internaţionale a Criticilor de Teatru (1994-2001) şi director al Academiei Experimentale de Teatru (1991-2000).

Din martie 2013 a devenit membru de onoare al Academiei Române şi a fost membru al UNITER.

Acesta a decedat sâmbătă, la vârsta de 79 de ani.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL