Skip to content
Cultura

Ministrul Culturii propune deschiderea muzeelor, bibliotecilor şi librăriilor

PS News.ro

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a anunţat, joi, în cadrul unei întâlniri în regim de videoconferinţă cu reprezentanţi ai antreprenorilor şi ai mediului artistic, că va propune Ministerului Sănătăţii reluarea progresivă a activităţii în domeniul artistic.

Într-o primă etapă se va avea în vedere deschiderea muzeelor, bibliotecilor şi librăriilor, după care, într-o etapă ulterioară, progresiv, se va permite desfăşurarea evenimentelor cu 50, 100, 300 de participanţi.

Această industrie se presupune a fi cea mai creativă şi se află în situaţia de a găsi astfel de resurse. Noi, toţi, trebuie să găsim şi să ne adaptăm noilor condiţii, să dezvoltăm granturi, proiecte noi, să concepem platforme online, să ne reinventăm. Ne concentrăm pe măsurile pe care le putem lua cu efecte pe termen scurt şi mediu, însă analizăm şi soluţiile pe termen lung care se referă la infrastructura culturală. Totul este realizat în baza dialogului social. Strategia principală a Ministerului Culturii este de a construi pârghiile necesare pentru protejarea domeniilor culturale. Am urmărit atât implementarea obiectivelor prevăzute în programul de guvernare, cât şi a celorlalte provocări apărute de-a lungul timpului”, a declarat Bogdan Gheorghiu, Ministrul Culturii.

Ministrul Culturii a mai luat în calcul mai multe măsuri de ajutor pentru sprijinirea artiștilor și a organizatorilor de evenimente, printre care devansarea termenului de plată a TVA sau prelungirea valabilității biletului pentru evenimentele sau festivalrile ce ar fi trebuit să aibă loc în perioada 8 martie – 30 septembrie 2020, fără obligaţia de a rambursa contravaloarea.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *