Skip to content
Politică

Ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, nemulțumit de faptul că nu a primit suficient sprijin din partea lui Cioloș

Ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, sustine ca ar fi trebuit sa fie sprijinit mai mult de premierul Dacian Ciolos in chestiunea referitoare la Opera Nationala din Bucuresti.

„Intre noi este o relatie de incredere si de comunitate de idealuri. Eu am venit la Ministerul Culturii, chemat de domnul Ciolos, pentru ca am fost si raman convins ca el a venit la conducerea Guvernului ca sa faca reforma in toate domeniile si in sensul asta m-am pus la dispozitia lui.

Cred ca aici, in chestiunea Operei, ar fi putut sa ma sprijine mai mult, sa-mi dea mai multa incredere si sa fie convins ca studiez toate posibilitatile pentru deblocarea acestei situatii. Intr-adevar, e o chestiune de incredere, dar cred ca e o chestiune capitala”, a spus Alexandrescu, vineri, la RFI, intrebat daca are sa ii reproseze ceva premierului Dacian Ciolos.

El a marturisit ca se astepta ca pozitia sa sa fie intarita, in conditiile in care exista o tensiune la una dintre institutiile de cultura.

Ministrul Culturii, despre scandalul de la Opera: Am fost prost sfatuit de un consilier, i-am cerut demisia

„A fost slabita pozitia mea, intr-adevar, pentru ca ma asteptam ca intr-o situatie de tensiune la una dintre institutiile de cultura pozitia mea sa fie intarita, pentru a putea rezolva situatia acolo.

Din pacate, pe fondul unui conflict, care in buna masura probabil ca a fost alimentat, nici reactia mea nu a fost destul de ferma, pentru ca am ezitat, fiind prost sfatuit, dar am ezitat si din dorinta de a nu amputa aceasta dimensiune europeana reformatoare pe care Opera o luase, prin angajarea unor artisti din strainatate”, a raspuns Alexandrescu, intrebat daca el considera ca nu a fost sprijinit in chestiunea de la ONB.

El a dat exemplul balerinei Alina Cojocaru, mentionand ca a fost pusa sub semnul indoielii prezenta in ONB a unor astfel de artisti de nivel mondial.

„Or, acest lucru, dupa parerea mea, nu poate fi tolerat de un ministru al Culturii. In aceasta situatie trebuie fermitate„, a conchis Alexandrescu.

Vineri, la doua zile dupa ce a anuntat pe Facebook ca demisioneaza din functia de ministru al Culturii, Vlad Alexandrescu a precizat pe aceeasi retea de socializare ca a cazut de acord cu premierul Ciolos sa amane depunerea demisiei dupa Paste, informează ziare.com.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *